Eventyrleir

I syv år på rad har vi hatt eventyr-og rideleir på Vestheim gård i Skotselv. Hver dag på eventyrleirene er det eventyr i skogen, ridning og hestestell, fortellinger og rollespill, friluftsliv og naturopplevelser – og mye leik og moro. Leirene varer fra 09.00 til 15.00 og varierer fra tre til seks dager avhengig av alderstrinn.

Marit Anmarkrud står i bresjen, med sin kompetanse som lærer, kreativ formidler og dramapedagog. Solfrid Tormodsgard-Henriksen og Jan Morten Helgestad pleier å være med som noen av instruktørene her. Solfrid er kunstner og designer, utdannet ved kunstøyskolen i Bergen og er svært flink innenfor ”landart”, noe vi jobber mye med på disse leirene. Jan Morten er en glad og morsom musikant. Han inspirerer oss til å bruke sang og musikk i leiken og teateret disse eventyrdagene.

grafisk element
bilde av barn som holder en eventyrforestilling i skogen

Aktiviteter

Vi starter hver dag kl. 09.00 med felles leik på tunet. Deretter får barna en ”eventyr-opplevelse” i skogen med forestilling.

Videre utover dagen deler vi barna i grupper, og så rullerer de på gruppeaktiviteter. Disse aktivitetene er fantasi- og dramaøvelser, leik med dyra, ridning og hestestell. De lager egne eventyr, jobber med land-art og kostymer, samt sang og musikk til eventyrene sine. Midt på dagen har vi matpause, der vi samles på tunet, og gjerne lager noe godt sammen over bryggepanna.

Hensikten med eventyrleir

Hovedmålet med disse leirene er at barn skal få være leikende, glade barn der de kan kose seg og ha det gøy sammen i vakker natur med mange slags dyr og hyggelige mennesker. Dernest ønsker vi at barna skal få utvikle sin fantasi og kreativitet gjennom leik og rollespill, og dermed få styrket selvbildet og utvikle eget rolle repertoar. Dette er viktig for å kunne mestre livets mange utfordringer.


grafisk element

Gå til kontaktskjema her

Marit Anmarkrud, Vestheim gård, 3330 Skotselv - Mob: 901 91 856 - marit@perlespire.no

Så fremt ikke annet er nevnt, er alle foto tatt av fotograf Trine Kvalnes


© 2018 Perlespiretegning av barn